Fanfikk-anbefaling: colonel_bastards Basil/Ratigan

Ville du vurdert “Mesterdetektiven Basil Mus”-fanfiksjon for intenst sexy, sofistikerte og mørke fortellinger for voksne? (Rec. in English.)

“Jadda, helt sikkert… NOT!” er nok den mest sannsynlige reaksjonen på det forslaget. En bedrevitende tegneseriemus som boinker en ond, flamboyant tegneserierotte: sexy som faen, eller bare ikke? Vel – like godt å komme over det, fordi det er virkelig fullt mulig i hendene på rette forfatter. Du må lese det selv for å tro det, men stol på meg: dette er historier du ikke vil angre på at du har lest. Eller glemme med det første.

The Disney Kink Meme er først og fremst en nesten bunnløs samling tullball, moro og ufarlig søtsuppe, men – dan, dan, dan, daaa (første fire takter av Beethovens femte) – inneklemt mellom dansende lysestaker, søte prinser og lallende dukker finnes Colonel_Bastards Basil/Ratigan-serie. Av en helt annen støpning. Av et helt annet univers. Et fantastisk univers. Et univers bestående av alt mørket, fiendskapet, desperasjonen, skitten og sårheten du aldri finner i det offisielle Disney-universet. En god del mindre fortrøstning også. *megetsigende glis* Og likevel så er the Colonels historier merkelig, minutiøst, perfekt i samsvar med kanon! *satt ut av talent-kjenning av tredje grad*

Jeg har lenge følt meg drevet til å anbefale dette kjedet av mørke perler, ettersom serien fortjener så mange lesere som den overhodet kan få. Under finner du korte beskrivelser av hver del skrevet så langt. Og ikke bli bekymret om du ikke har sett den originale tegnefilmen fra 1986; selv den minste kjennskap til opphavet Sherlock Holmes gir deg nok bakgrunnskunnskap til å nyte Basil/Ratigan. Samt å vite at Ratigans stemme originalt ble gestaltet av Vincent Price. Stol på forfatteren og undertegnede.

Alle historiene er på engelsk og beregnet på voksne lesere (forvent sex og vold, med andre ord). *sinnsyk latter à la Prices i Thriller*

I kronologisk rekkefølge:
(Om du vil droppe bakgrunn og opptakt og gå rett til sengevals, begynn med “Claws”.)

I. History
Den unge konstabelen Basil møter det onde forbrytergeniet Professor Ratigan i Victoriatidas London. Utfordringer og intriger lokker, livsveier stakes ut. (SFW fankunst av anonym kunstner.)

II. An Unpredictable Life
Hva slags familie avler en genial musedetektiv? Og hvordan tar verden i mot ham? Ikke spesielt vennlig viser det seg, men søren heller: det som ikke dreper deg gjør deg sterkere, eller? (SFW fankunst av meg, Koe.)

III. Smoke and Mirrors (første halvdel)
Hva driver disse fiendene? Og hva driver dem mot hverandre? (Yay!) Fantasieggende ledetråder finnes her. Og om du absolutt vil unngå å spolere fremtidige overraskelser, stopp lesingen ved “Months turn into years…” og spar andre halvdel til etter “Masquerade”. Og om du ikke klarer å stanse, vær ikke redd; gys og hjertebank en masse venter fortsatt på deg.

IV. Claws
Blodig destructo nookie! Ikke egnet for sarte sjeler åpenbart, men fortsatt: en oppvisning i eminent skriveevne og -stil! Den første fortellingen Colonel Bastard skrev for dette paret og også den som fikk oss fans hektet i utgangspunktet.

V. Do No Harm
Ikke en enkel oppgave når bukseknapper skal fjernes med skalpell… (erm, egentlig en Liston-kniv). Klarer Basil å holde nervene i sjakk og berge de stjålne juvelene?

VI. Gladiators
Basil får inn en treffer eller to, til Ratigans store fornøyelse.

VII. Discombobulate
Vær varsom, leser! Ditt søte selv kan bli offeret her, så forsøk å beholde hodet. Min personlige favoritt i serien.

VIII. Masquerade
Musikk, masker og ett kyss ved midnatt. Men hvem lurer egentlig hvem?

IX. Smoke and Mirrors (andre halvdel)
Skjebner besegles. *sniff*

X. Habanera
Spenning stiger og spenning utløses, men hverken løsning eller forløsning for våre to yndlingsgnagere ser det ut for. Tilfredsstillende lesning uansett.

XI. A Private Little War
Forbered deg på å få hjertet knust. Vel bekomme.

O-ups! Jeg holdt neste på å glemme at det er en hel masse moro (joda: offisiell Disney™) å finne her også (og det er jaggu godt, for ellers ville selv kvinnelige adamsepler kunne blitt stående som permanente klumper i halsen på oss etter ferdig gjennomlesning). Kos deg! :D