Original slash-anbefaling: Brains Over Brawn

Javel: – sex, utpressing, maktkamp, nedverdigelse, humor – og noen temmelig overraskende følelser… Jeg er fristet til å la det bli med denne stikkordlista, men det ville ikke yte denne spesielle historien rettferdighet. (Rec. in English.)

Brains Over Brawn handler om sex og dominans og unnskylder seg ikke. Om du ikke liker å lese om sex som hovedtema eller sex brukt som maktmiddel: ikke les denne historien. Den passer ikke for deg. Sex er mål og mening i Brains Over Brawn.

Jeg anbefaler den her fordi den er en av de historiene jeg kommer til å huske i detalj i lang, lang tid – lenge etter jeg leste den første gang. Jeg leste den også på nytt ganske nylig og ja: den er av historiene som tåler gjenvisitt. Samt heit som bare helvete. Og om du først begynner på den så er jeg sikker på at du vil trenge å få vite hvordan det går til slutt og tro meg: innsatsen blir belønnet.

Noen fler detaljer: Hovedpersonen – den klassiske “har det i beina”-sportsidioten – blir fersket i juks på matteprøven av den arrogante supernerden. Muskelbunten blir deretter satt på alvorlige prøver og tjener litt hardt vunnet innsikt i egen psyke. Dette høres kanskje som en klassisk skoleromantikk-/modningshistorie (en velkjent undersjanger i slash-sammenheng), men tro meg, den er det ikke. Du husker vel det om maktkamp og nedverdigelse? M-hm. Den byr også på noen (S/M-)ingredienser som kan virke frastøtende på enkelte lesere, men ikke noe veldig ille (etter min mening). Og nå bør du enten være grundig advart eller passelig pirret. ;)

Her er lenka: http://nifty.guiltygroups.com/nifty/gay/authoritarian/brains-over-brawn/ – en fullstendig, avsluttet historie på engelsk i tretten korte kapitler. Jeg fant den opprinnelig på anbefalingsforumet The Slash Pile: en av de aller beste kildene for original slash-fiksjon.

Du finner den også nederst i Koes hus for anbefalt slash-fiksjon, i “Det låste rommet i kjelleren”.