Fanfikk-anbefaling: “Molefonken” av Rinkinkirs

Tenkte jeg skulle skrive litt mer om historiene jeg anbefaler på “Koes hus for anbefalt slash-fiksjon“, og bare for variasjonens skyld ville jeg begynne med en av de ytterst få gen-historiene du finner her. (“Gen” kommer av “generell” og betyr ikke-erotisk i slash-sammenheng. Mer om det i ordlista om du er interessert.)

Trolljeger Hans (Otto Jespersen). Foto: Magnet Releasing

Molefonken av Rinkinkirs (på Archive of Our Own).

“Molefonken” – herlig tittel, ikke sant? – er en crossover-fanfikk: en fanfikk skrevet for to fandommer på en gang, nemlig amerikanske Supernatural og norske Trolljegeren. Hovedpersonene er Bobby Singer og Hans (trolljeger, på bildet). Så langt er det bare skrevet to kapitler (1089 ord), men opplegget er så vittig og lovende at det er vel verd å lese det lille som er.

Rinkinkirs selv sier: “I SPN kan Bobby lese Japansk fra Edo-perioden, så det er ikke usannsynlig at han har lært seg andre språk. Min teori er at han reiste rundt i verdenen etter at familien hans døde og tilegnet seg kunnskap (og et nettverk av kontakter) om myter, legender og overtro rundt om i verden, her mellom annet Skandinavia, hvor han møter Hans mens han er på jakt etter en ekspert på feltet. (Tadaa, fanfiklogikk!) Er fortsatt ikke ferdig med denne, men kom frem til at det vil bli utsatt og utsatt med mindre jeg begynner å poste…”

Selv kan jeg knapt vente med å lese fortsettelsen. Det finnes jo ingen garantier for ferdigstilling i fanfiksjons-bransjen dessverre, men bruk gjerne kommentarfeltet på AO3 for å oppmuntre forfatteren. :)

Bobby Singer har forsåvidt truffet på troll (og svensker!) før, i fanfikk-sammenheng:  “It’s easy (once you know how it’s done)“, men den har ikke jeg lest. Enda. ;)

- En omtale av filmen Trolljegeren på horrorgoreandmore.com med intervju av regissør/manusforfatter og masse detaljer om idéen, trolltyper m.m. (På engelsk.)

- Litt mer om troll og Trollsikkerhetstjenesten (TST) fra Wikipedia.