Om Koe

Om Koe.no
Koe.no er et åpent tilgjengelig arkiv for historier av typen “original slash-fiksjon” og “slash-fanfiksjon“, skrevet av meg: Koe.

I tillegg til mine fortellinger finner du artikler og lenker til andres slash-fiksjon, fandom og meta.

Koe.no er myntet på voksne lesere.  Jeg forsøker å advare om temaer som kan oppfattes som støtende, men leseres toleranse varierer. Bruk kommentarfeltet til å komme med ønsker om ytterligere advarsler.

“Koe” er et dialektuttrykk for tyggegummi laget av kvae.

Headingen  “Henrik’s Nosebleed” er en fantributt til Ibsen, Olaf G og diverse manga-kunstnere.

Om designet
Designet på Koe.no er valgt for å gjøre lesingen best mulig for leseren. Opplevelsen kan likevel variere med skjermtype og innstillinger. Readability er et alternativ for deg som vil lese Koe.no med andre fonter og farger.

Hvorfor slash?
Hvorfor velger man en hobby fremfor en annen? Kanskje fordi den både inspirerer og er gjennomførbar?

Jeg begynte å skrive slash-fiksjon i 2006. Den gang ante jeg ikke at formen var en egen sjanger, hadde et navn eller at det fantes et stort internasjonalt nettmiljø for slashfiksjonslesere og -forfattere. Jeg hadde heller ingen ide om hva jeg skulle gjøre med skriveriene annet enn å beholde dem som harddiskfyll. Da jeg endelig snublet over andre folks slash, kjentes det utrolig morsomt og inspirerende å vite at det fantes noen med lignende interesser der ute. Det å gjøre andre obs på og kjent med slash-sjangeren ble igjen noe av motivasjonen for å lage mitt eget nettsted.

Kort sagt er engasjementet mitt for fanfiksjon et frigjørende, humanistisk prosjekt. Fanfiksjon er demokratisk litteratur.

Om rettigheter og versjonering
Historiene har et datostempel som forteller når den aktuelle versjonen er lastet opp. Historiene kan når som helst bli endret eller fjernet fra nett. Leserne står fritt til å laste ned historiene til alle slags medium, men jeg beholder alle rettigheter i henhold til norsk åndsverkslov. Det vil si at du kan ta en privat kopi, men ikke distribuere historiene eller tjene penger på dem uten min viten og samtykke.

Ta kontakt om du skulle du ønske å publisere deler av materialet. Det er mulig at jeg vil kompilere print-on-demand bøker på sikt. Bruk kommentarfeltene for å fremskynde prosessen.

Hva med originalforfatteres rettigheter i forhold til fanfiksjon?
Norsk åndsverkslov stadfester at: “Opphavsmannen kan ikke sette seg imot at andre benytter hans åndsverk på en slik måte at nye og selvstendige verk oppstår.” Koes fanfiksjon er selvstendige historier inspirert av andres verker og bør regnes som komplimenter til originalforfatterne.

Og ønsker du å skrive videre på mine fiksjonsunivers, så slå deg løs og slit dem med helsa.

Om kommentarer
Tilbakemeldinger og kommentarer inspirerer skriveprosessen og tas i mot med glede. Også korte kommentarer av typen “Jeg var her, hilsen meg!” blir satt pris på.

Jeg forbeholder meg retten til å fjerne støtende kommentarer og spam, av hensyn til folkeskikk og norsk lovgiving. Jeg innser uansett historienes forbedringspotensiale. Konkrete innspill og kritikk kan også postes som kommentarer.

Post også gjerne spørsmål: om historiene, om meg, om slash eller hva du enn har på hjertet. Du er også velkommen til å sende e-post til koe at koe dot no

Hvis du liker slash, men ikke har sansen for mine historier, så skriv dine egne og gjør dem tilgjengelige på nett. Det finnes alt for lite slash-fiksjon på norsk. :)

Vil du skrive og publisere dine egen slash-historier?
Begynn å skrive! En idé på skjerm eller papir er bedre enn ti i hodet. Noe av det fine med slash og fanfiksjon, er at det finnes en masse andre forfattere og fans på nett som gjerne vil diskutere prosess og resultat med deg. Scandafandom er et slikt miljø. Og leser du engelsk, gir Berlynn Wohl’s Awesome Slash Tutorial For Cool People en nyttig oversikt.

Trenger du ideer til hva du skal skrive om? Her er et knippe med ønsker fra slash-lesere: Nordic language kink meme.

Koe.no er ikke åpent for andre forfatteres historier per i dag, bortsett fra som anbefalinger. Her er et knippe alternative steder for publisering på nett. For fanfiksjon skrevet på skandinaviske språk kan for eksempel Scandinavian AO3 Challenge bli et godt hjem. (Det hender dessverre at AO3 har innmeldings-kø, men jeg pleier å ha et par invitasjoner liggende på lur. Bare spør meg i kommentar-feltet eller send meg en e-post. ;) )

Støtt Koe.no
Det er gratis å lese innholdet på Koe.no og historiene er laget av skriveglede og kjærlighet til originalhistoriene, men publisering på eget nettsted er dessverre ikke gratis for forfatteren. Du kan støtte Koe.no med et bidrag til drift og server-leie ved å betale et selvvalgt beløp til denne Bitcoin-adressen: 1GyL2MiECuu5Ug1LZbMkVwEWehtyKs68V9
Bitcoin kan veksles på diverse vekslingssentraler. Mer om Bitcoin: “Getting started with Bitcoin“.

Tusen takk for din støtte! <333